Poticajni tekst o. Ante Antića: Blagoslov s neba (58. obljetnica smrti oca Antića)
04/03/2023
LANAC POSTA I MOLITVE 7. – 15. ožujka 2023.
07/03/2023

 Antićevo 2023. - proslava

 

Nakon trodnevne priprave, danas smo proslavili Antićevo – 58. obljetnicu smrti časnoga sluge Božjega oca fra Ante Antića.

Svečano misno slavlje u 19h predvodio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, a koncelebrirali su dekan preč. Josip Golubić, provincijal kapucina Jure Šimić, rektor HKS-a preč. Željko Tanjić, fratri našeg samostana gvardijan fra Bože Vuleta, župnik fra Tino Labrović, vicepostulator fra Ante Crnčević, te još dvanaestorica svećenika.

U propovijedi mons. Ćurić je sve prisutne pozvao da “imajući pred sobom lik sluge Božjeg oca Ante Antića, da se od svega najviše i najdublje otvorimo Kristovu zakonu ljubavi: po iskustvu Božje ljubavi za nas, ražarujući u sebi sasvim i prihvaćanjem poziva na nasljedovanje Krista u konkretnim djelima ljubavi prema svim ljudima, koje s Kristom, nazivamo bližnjima, posebno prema onima koji su u potrebama, nezaštićeni i pritisnuti patnjama. Taj nam put pokazuje svojim primjerom o. Ante, ne računajući da će možda netko dobrotu i ljubav proglasiti ,,naivnima”, nedovoljno promišljenima. No, on je znao koje su Kristove staze, slijedio je put u koji su najprije, uvijek prije naših utisnute Kristove stope. U fra Antinu primjeru susret ćemo brigu i osjetljivost za tako raznolike potrebe, duhovne i tjelesne. I kada su pritisnuti nedaćama siromaštva i gladi, tjelesnih boli i stradanja, i kad su iznutra razarale duhovne borbe".

Tijekom cijelog dana, uz pomoć Frame, u predvorju crkve prodavali smo prigodne privjeske i majice, kao i knjige o fra Antinom životu koje su vjernici mogli kupiti.

 

 

Foto: Marko Jurlina

 

 

Naša internetska stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske stranice, njezinoga poboljšanja i boljeg korisničkog iskustva.
Saznaj više