Najava trodnevnice uoči posvete crkve – 2. dan
17/11/2023
Najava trodnevnice uoči posvete crkve – 3. dan
18/11/2023

Najava posvete crkve Majke Božje Lurdske u Zagrebu

 

Najavljujemo veliko i dugo očekivano slavlje u našoj župi: slavlje posvete naše crkve. Posvećenje župne crkve jedinstveno je slavlje za svaku župnu zajednicu. Crkva-zgrada je vlastiti dom Crkve-zajednice. Izgradnja i uređenje župne crkve izgrađuje povezanost vjernika koji upravo u okupljenosti oko Krista, slaveći njegov dar spasenja, postaju Crkvom. Stoga je slavlje posvete crkve slavlje i našega posvećenja, naše obnove i nastojanja da živimo dar vjere u radosnome zajedništvu s cijelom Kristovom Crkvom.

Slavlje posvete crkve bit će u nedjelju 19. studenoga u 10:00, a crkvu će posvetiti naš nadbiskup Dražen Kutleša. Za taj veliki dan pripravit ćemo se trodnevnom duhovnom obnovom župe, koja će biti od četvrtka 16. studenoga do subote 18. studenoga. O drugim pojedinostima obavijestit ćemo vas kroz vrijeme koje dolazi. Doživljavajući slavlje posvete župne crkve kao vlastitu svetkovinu župe, pozivamo vas da osobnom molitvom pratite našu i vašu pripravu za ovo jedinstveno slavlje.

 

Te nedjelje neće biti prijepodnevnih misnih slavlja osim mise posvete crkve u 10h.

Poslijepodnevne mise su po redovitom rasporedu u 17, 19 i 20:30h.

Naša internetska stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske stranice, njezinoga poboljšanja i boljeg korisničkog iskustva.
Saznaj više