Udruga organizira humanitarnu akciju
11/11/2020
Započelo je cjelodnevno klanjanje
16/11/2020

Svjetski dan siromaha

 

Prema želji Svetoga Oca Franje, već četvrtu godinu za redom, na 33. nedjelju kroz godinu, obilježava se Svjetski dan siromaha, koji je ove godine bio 15. studenoga. Osim toga, 17. studenoga slavi se blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) i Franjevačke mladeži (Frama), koja je na poseban način zaštitnica siromašnih i zaboravljenih. U tu svrhu, naša Humanitarna udruga fra Ante Antić organizirala je akciju prodaje ruža „Jedna ruža za jedan kruh siromaha”. Ujedno i prikupljena milostinja te nedjelje ići će za istu svrhu.

      “Kultura blagostanja nas čini neosjetljivima i uzbudimo se tek ako tržište ponudi nešto što nismo još uvijek kupili, dok nas sudbina onih koji žive u neimaštini zbog oskudnih mogućnosti ne može dirnuti u srce. Ne možemo biti sretni dok ove ruke koje siju smrt ne budu pretvorene u oruđa pravde i mira za cijeli svijet.” (Iz Poruke Svetoga Oca Franje za Svjetski dan siromaha 2020.)

Velik broj naših vjernika podržao je ovu hvale vrijednu akciju na čemu im zahvaljujemo.

Naša internetska stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske stranice, njezinoga poboljšanja i boljeg korisničkog iskustva.
Saznaj više