LANAC POSTA I MOLITVE 7. – 15. listopada 2023.
07/10/2023
Završetak humanitarne akcije “Kruh svoj s gladnim dijeli”
10/10/2023

Poticajni tekst o. Ante Antića: Milost Božja i ljubav Božja pobjeđuju sve

 

"Neka Vas Gospodin čuva, vodi, rasvjetljuje sve više i dublje sa sobom sjedinjuje, dok Vam ne udijeli i onu preveliku, najveću milost na zemlji potpuno i savršeno jedinstvo! Da budete te milosti dostojni morate se temeljito i najozbiljnije pripremiti i odgovoriti Gospodinu na svaki Njegov glas i poticaj. Uvijek imajte na pameti, da u nama živi “stari čovjek”, trostruka požuda: požuda tijela, požuda očiju i oholost života. Ova požuda infekcionira sva naša osjetila, moći osjetne i duhovne, srce i čuvstva ̶
cijelo naše biće, našu unutarnjost i našu spoljašnost ̶ vanjštinu. Tko može ovu infekciju u našem biću oslabiti, paralizirati, nadvladati, da nam ne bude zaprekom sjedinjenju s Bogom? Samo milost Božja, ljubav Božja, koja u nama raste sa svetom molitvom, svetim sakramentima i posebno mrtvenjem i unutarnjim i vanjskim."

(usp: AP II/6,7)

 

 

Naša internetska stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske stranice, njezinoga poboljšanja i boljeg korisničkog iskustva.
Saznaj više