XXVII. Hod Franjevačke mladeži – 10. dan
02/08/2022
Poticajni tekst o. Ante Antića: Čisto srce i duh postojan
04/08/2022

Hod Franjevačke mladeži - 11. dan

 

Današnji dan, svoj zadnji dan hoda, smo kao i uvijek, započeli jutarnjom molitvom. Nakon doručka slijedilo je pakiranje stvari i čišćenje dvorane zajedno sa ostalim područnim bratstvima Zadnji dan druženja u ovom prekrasnom gradu proveli smo razgledavajući mjesta koja još nismo obišli, samostan i crkvicu svetog Damjana i katedralu svetog Rufina. Većinu dana imali smo slobodno vrijeme koje smo iskoristili za osobnu molitvu na svetim mjestima, druženje i kupovanje suvenira. U 16.30h okupili smo se i krenuli prema bazilici Marije Anđeoske. Tamo smo, kao vrhunac dana, slavili svetu misu na talijanskom jeziku. Nakon toga smo se uputili prema Hrvatskoj i svojim domovima.


Ovaj Hod bio je poseban po mnogo stvari, ali ponovni dolazak u Asiz nakon 3 godine, zasigurno će uroditi velikim plodom i promjenama u našim srcima. Svima će nam u sjećanju ostati ozarena lica naše braće i sestara nakon primljenog potpunog oprosta i ljubav kojom nas dragi Bog preko svetoga Franje spaja. Neka nam Franjina zagledanost u Krista i dalje bude zvijezda vodilja na našemu putu!
Dogodine!
Mir i dobro!

 

 

Naša internetska stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih značajki internetske stranice, njezinoga poboljšanja i boljeg korisničkog iskustva.
Saznaj više